Noc s Andersenom 2024

Záznam z podujatia Noc s Andersenom 2024

Sľub spáčov:
My spáči , na svoju čitateľskú česť s ľ u b u j e m e   že  sa v knižnici  nepobijeme,  dobrodružné a zaujímavé  knihy preštudujeme, múdrosti z nich doslova pohlceme a štrnástu Noc s Andersenom si v zdraví a šťastí  užijeme. TAK SĽUBUJEME        

Noc s Andersenom je medzinárodné  podujatie zamerané na rozvoj detskej čítavosti a čitateľskej gramotnosti.  Tohto roku bol jeho 19. ročník   Podujatie bolo finančne podporené Fondom na podporu umenia.
Marec, mesiac knihy, zakončia deti obľúbenou netradičnou nocou plnou príbehov medzi regálmi kníh.
Do Noci s Andersenom 2024    22.3. 2024 – 23.3.2024  sa zapojilo rekordných 416 slovenských verejných a školských knižníc, základných a materských škôl, centier pre deti a rodiny, ale aj rôznych kultúrnych centier vo všetkých regiónoch Slovenska .
     V našej knižnici sme privítali 50 spáčov  zo ZŠ Školská a ZŠ Okružná   Michalovce. Po sľube spáčov nás čakalo stretnutie s ilustrátorkou Hedvigou M. Gutierrez, ktorá si pripravila workshop Plecháč Bob a Chrontulienka.  Kráľovská večera nenechala nikoho na pochybách o tom, že dnešný večer bol rozprávkový.  Baterkový pochod mestom bol cestou odvahy aj pre tých čo sa nikoho neboja.  
Večerné predstavenie v kine Centrum Michalovce Kung Fu panda 4 sa páčilo každému, bolo poučné a zábavné.
Spacakoviny, je tá časť Noci na ktorú sa tešia všetci spáči. Pripravili si miesta na spanie medzi svojimi obľúbenými knihami a ešte sa Noc musela zavŕšiť obľúbenou rozprávkou. Ráno pri kráľovských raňajkách bolo o čom rozprávať.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Dátum: 22.3.2024 – 23.3.2024
Názov podujatia: Noc s Andersenom 2024 – medzinárodné podujatie
Forma: zážitkový program
Cieľová skupina:  žiaci ZŠ Školská a ZŠ Okružná Michalovce
Počet:  50
Podujatie zrealizovali: Mgr. Iveta Majvitorová,  Bc. Eva Ondová, Mgr. Svätoslav Holonič , Mgr. Zlatica Chmurovičová
Spánok s deťmi v knižnici: Mgr. Majvitorová, Bc. Ondová

Fotogaléria